Kapgier

Deze grote gaten heeft iedere roofvogel, alleen zijn ze dan bedekt met veren. Maar dit zijn de oren van een roofvogel. Die lange snavel is net een pincet, zo kan hij diep in het kadaver om de restjes op te peuzelen. Een kaal hoofd, met een klein mutsje! Zo kan een gier zich goed schoon houden, want gieren zijn hele propere vogels.

Slechtvalk

Zie je die lange spitse vleugels? Dit maakt de slechtvalk razendsnel. De meeste roofvogels doden hun prooi met hun scherpe klauwen. De valk breekt de nek van zijn prooi. Hiervoor heeft hij een valkentand. Dit is een uitstulping opzij van de snavel. De slechtvalk is het aller-snelste dier ter wereld! Als deze vogel naar beneden duikt kan hij wel rond de 360 km per uur halen.

Uil

Veel uilen hebben van die prachtige grote oorpluimen, dit zijn niet zijn oren, maar extra grote veren, om zijn humeur te laten zien. De uil is niet de aller-snelste vogel, maar dat hoeft ook niet, zijn prooi hoort de vogel toch niet aankomen! Dat hartvormige gezichtje hebben ze niet voor niks! Dat brengt het geluid naar de zijkant van het hoofd. En juist! Daar zitten de oren.