Vraag 2: Hebben jullie vogels ook namen? 

Al onze vogels hebben namen. We proberen altijd een passende naam te bedenken, passend bij het karakter of uiterlijk van de vogel en het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen. 

Vraag 3: Zitten ze altijd op zo’n paaltje?

Alle vogels waar we dagelijks mee vliegen, en die ook gebruikt worden voor shows, zitten op een blok of sprenkel. Deze vogels worden elke dag allemaal los gevlogen. De vogels zitten regelmatig op een andere ondergrond, dit voor de gezondheid van de vogel. 

Vraag 4: Kan iedereen een roofvogel houden? 

Nee, dat is niet verstandig. Een valkenier volgt een jarenlange opleiding om veel over roofvogels te leren en zo goed mogelijk te worden. Tijdens een roofvogelshow ziet het er heel makkelijk uit, al deze vogels zijn door ervaren valkeniers getraind. Roofvogels kunnen echter hele vervelende, dominante vogels worden in onbekwame handen. Niet aan beginnen

Vraag 1: wordt de vogel nog groter?

Antwoord: Je hebt kleine vogels en grote vogels, zodra een vogel uit zijn donslaag is en veren heeft gekregen is deze volgroeid en wordt dus niet meer groter.

dus! 

Vraag 5: Wat eet zo’n vogel nou? 

Vlees, en sommige vogels natuurlijk vis. En dan geen vissticks of hamburgers, maar onbehandeld rauw vlees of vis. De eerste vleeshapjes krijgen ze al als ze een paar uur oud zijn! 

Vraag 6: Komen ze ook weer terug als je ze loslaat? 

Dat is wel de bedoeling! En dat doen ze dan ook. Ze zijn goed getraind en vinden het fijn om bij mensen in de buurt te zijn. We hebben dan ook vogels die boemerang vluchten maken. 

Vraag 7: Herkent de vogel de valkenier? 

Jazeker! De valkenier is duidelijk favoriet. De vogel zal het liefst naar de valkenier terug willen vliegen. Roofvogels hebben allemaal hun eigen karakter, en de meeste vogels hebben ook hun voorkeur voor bepaalde personen. Sommige komen liever bij vrouwen en andere weer liever bij mannen. 

Vraag 8: Is valkerij niet zielig? 

Nee, hoor. Veel mensen denken dat roofvogels in het wild de hele dag rondvliegen. In het wild vliegt een roofvogel echter maar gemiddeld 10 minuten per dag! Als hij meer gaat vliegen kost hem dat te veel energie en moet hij weer nieuwe prooien gaan vangen. Als er thermiek is, vinden veel roofvogels het wel fijn om op de verwarmde lucht te zweven omdat dit geen energie kost. 

Vraag 9: Wat vinden roofvogels niet leuk? 

Honden! En vooral vreemde honden. Onze roofvogels en uilen groeien met honden op, maar vreemde honden blijven eng, vooral uilen weigeren dan terug te komen. 

Vraag 10: (na een workshop) 

Wat een prachtige vogels, mag ik er eentje mee naar huis nemen? Nee!!