De gezelschappen waar wij onze kunsten voor vertonen kunnen klein en select zijn maar ook grote nationale en internationale evenementen worden door ons verzorgd. Wij hebben een groot aantal speciaal voor deze gelegenheden getrainde roofvogels en uilen die dit werk met grote inzet en plezier doen. Wij verzorgen deze evenementen op een door u gekozen locatie. Natuurlijk kunnen de voorstellingen ook op onze eigen sfeervolle locatie gegeven worden. Wij kunnen alle roofvogel groepen aan het publiek vertonen (arend, gier, valk, buizerd, uil) en als het publiek het aandurft mogen ze zelf, onder begeleiding van de valkenier, ook met enkele van onze grote en kleinere roofvogels werken. 

Een demonstratie begint meestal met het voorstellen van de roofvogels door de valkenier. Hierna wordt door de valkenier in een ongedwongen sfeer uitgelegd wat de vogels moeten doen om te overleven in het wild en wat het verschil is voor een roofvogel om te leven bij een valkenier. Het publiek heeft nu natuurlijk volop de tijd om hun vragen te stellen en eventueel foto’s en opnames te maken. Tijdens het daadwerkelijke vliegen worden de specifieke kenmerken van de diverse vogels benadrukt; de langzame en totaal geruisloze vlucht van de oehoe, de snelle suizende vlucht van de valk, de stoere arend met zijn trage slag, de sluwe en wendbare buizerd, de wonderschone en tegelijkertijd vertederende uil maar natuurlijk ook de behendige en slimme gier mag niet ontbreken. 

Tijdens een workshop gaat het nog een stapje verder en mag het publiek ook participeren. Na een korte uitleg van de valkenier neemt de toeschouwer de handschoen op en mag dan actief meedoen met de valkenier. Onder zijn toezicht worden de vrij vliegende vogels op commando teruggeroepen en landen weer zeker en snel op de handschoen van de cursist die meestal positief overrompelt is door deze ervaring. 

Onze valkeniers en vogels zijn professionals die hun sporen in de wereld van de beroeps valkerij reeds verdient hebben. Indien de opdrachtgever bepaalde thematiek in het verhaal van de valkenier verwerkt wil zien is dit uiteraard geen probleem. Wij beschikken altijd over ruim voldoende vogels en valkeniers zodat een optimale bedrijfsvoering gewaarborgd is. Indien gewenst kan er ook in gebouwen/zalen gevlogen worden. 

Let wel; de gezondheid en het welzijn van onze vogels staan altijd voorop! 

Indien U van mening bent dat dit programma een goede aanvulling van uw programma kan zijn, nodigen wij U graag uit om geheel vrijblijvend contact met ons op te nemen.

In de wintermaanden geven wij onze showvogels hun welverdiende rust. Wij geven daarom geen shows  van 17 november 2019 tot 1 maart 2020. Daarna staan wij en onze vogels weer met alle plezier voor u klaar!