Enkele keren per jaar openen wij onze poorten voor een Bourgondische workshop. Onder het genot van een goed glas wijn en verschillende heerlijke hapjes, laten wij onze vogels hun kunsten vertonen. U krijgt de gelegenheid de valkenier te assisteren bij de vluchten van de roofvogels. Dit alles in een klein select gezelschap. 

Wij ontvangen u op het terrein van Het Muithuis. U wordt uitgebreid en deskundig geïnformeerd, door de valkenier, over roofvogels en de valkerij in het bijzonder. De valkenier zal u vervolgens instrueren hoe u een roofvogel moet dragen op de handschoen. Na deze instructie gaat u onder deskundige begeleiding op pad met ieder een vogel op de handschoen. U maakt een wandeling in het prachtige Brabantse landschap. Na terugkomst van de wandeling staat er een seizoensgebonden drankje klaar met een heerlijk stuk taart. 

Hierna zal de valkenier enkele van onze luchtacrobaten tonen. U krijgt verschillende uilen, valken, arenden, buizerds en gieren vrij vliegend te zien. Elke vogel heeft zijn eigen specialisme met de daarbij behorende sterke en zwakke punten. Hierover krijgt u natuurlijk meer te horen van de valkenier en is er ook ruim de mogelijkheid om vragen te stellen en dit alles van dichtbij te beleven. Tijdens deze workshop wordt u uitgenodigd om ook enkele vogels samen met de valkenier te vliegen. Vervolgens gaat u zelf aan de slag, door al het eerder geleerde zelf in de praktijk te brengen.

Na alle inspannende activiteiten is er ruimte om onder het genot van een drankje de gedane zaken nog eens te bespreken. Na afloop staat er een heerlijk Bourgondisch of wild buffet voor u klaar. 

Dit alles heeft een exclusief karakter. De bourgondische workshops zijn alleen te boeken voor gezelschappen vanaf 10 personen. Mocht U geïnteresseerd zijn in deze workshop, of wilt u vrijblijvend verdere informatie belt u dan 0486-436937 of neem contact op via deze site.

Indien u met meerdere personen tegelijk boekt krijgt u onderstaande korting:

10-15 personen € 115,00 p.p.

20 > personen € 105,00 p.p.