Een valkenier is een persoon die jaagt met zijn slechtvalk of havik en in het bezit is van een valkeniersakte. Er zijn momenteel 200 erkende valkeniers in Nederland. Er zijn natuurlijk veel meer mensen in het bezit van een roofvogel. Zij hebben als liefhebberij een roofvogel of een uil, maar dit zijn geen valkeniers! En om met een roofvogel te mogen jagen, daar komt nog het een en ander bij kijken. 

Natuurlijk zijn er verschillende roofvogel workshops te volgen, maar wil je echt weten hoe het is om valkenier te zijn ? Doe dan de workshop, valkenier voor een dag. We vertellen je deze dag hoe het leven van een valkenier er uit ziet, met voor- en nadelen! Maar belangrijker nog, je komt ook te weten wat je allemaal moet doen en soms ook moet laten om valkenier te kunnen worden. 

Natuurlijk gaan we deze dag heel veel vliegen, maar er zal deze dag ook veel theorie voor bij komen. 

We gaan tijdens deze workshop ook de materialen behandelen die een valkenier voor zijn vogel(s) gebruikt. Je leert een loer te draaien, de valkerijknoop komt aan bod. Maar ook voedselbereiding komt aan bod. We vertellen je over de verschillende verenigingen, waar je op moet letten als je zelf een vogel wil kopen. De verzorging van de vogels maar ook de materialen komen aan bod. 

Natuurlijk is de praktijk ook een belangrijk onderdeel van deze dag. Je krijgt deze dag een ervaren vogel toegewezen en met deze professor ga je deze dag aan de slag. Natuurlijk alles onder begeleiding van ervaren valkeniers. 

Deze dag duurt van 10.30 tot 17.00 uur en is incl.  lunch.

Wij kunnen valkenier voor een dag aanbieden voor:

Deze workshop geven wij alleen voor groepen vanaf 10 personen.

10-15 personen € 95,00 p.p.

16-> personen € 105,00 p.p.