Door drukke werkzaamheden in de fokkerij is Middeleeuws vertier op onze locatie niet meer beschikbaar. Dit arrangement wordt nu echter aangeboden door De Wevert in Horst. Ons bedrijf verzorgt hier de valkerijdemonstraties.  

Bij ons arrangement Middeleeuws vertier gaat u helemaal terug in de tijd. U proeft de sfeer van de middeleeuwen door spijzen en daden. 

Bij aankomst op locatie Het Muithuis krijgt u een Brabantse lekkernij. Na uitleg over de workshops, en indeling van de groepen, gaat u meteen aan de slag bij een van de drie workshops. U rouleert dus u zal al de workshops volgen. 

 

Workshop valkerij: 

In de Middeleeuwen werden roofvogels alleen door edelen en notabelen gevlogen. Bij het Muithuis krijgt iedereen de kans om met deze machtige vogels te vliegen. Na uitleg over de verschillende roofvogels en de Middeleeuwse valkerij in het algemeen, gaat u met behulp van de valkenier, zelf aan de slag met verschillende roofvogels. U vliegt deze middag verschillende vogels waaronder buizerden, oehoes, kerkuilen, gieren, en een arend. De valkenier vliegt ook nog dé vogel van de adel, de slechtvalk. 

 

Workshop boogschieten: 

Leer deze middag te schieten als Robin Hood. Na een stukje historische informatie worden de verschillende bogen behandeld. Na het doornemen van de veiligheidsregels schieten de deelnemers een aantal oefenpijlen. Na deze oefensessie volgt er nog een spannende finale. 

 

Workshop schermen: 

Wat is een ridder zonder zwaard? Ook tijdens de workshop schermen wordt er ingegaan op het ontstaan van de schermsport. De verschillende wapens worden getoond en dan is het tijd voor actie! Na het doornemen van de passen worden de deelnemers voorzien van handschoen, masker en sabel. Na de nodige oefening kan er geduelleerd worden. Met als slot een ballonnengevecht tussen de teams. 

Tussen de workshops door komt u weer op adem met een hapje en een drankje. U kunt dan weer strijdbaar de volgende workshop volgen. 

Na deze daden volgen de spijzen. Na afloop van de workshops staat er een heerlijk Bourgondisch buffet te wachten. We sluiten deze dag af met een zeer uitgebreid toetjesbuffet. 

Minimaal 15 personen.

 

Programma Middeleeuws vertier:

13.00 ontvangst koffie/thee gebak

13.15 uitleg van de dag

13.30/15.00 start valkerij workshop

15.00/ 15.30 pauze drankje en hapjes

15.30/16.30 schermen workshop

16.30/17.00 pauze drankje en hapjes

17.00/18.00 boogschieten workshop

18.00 borrelen

18.30 buffet

20.00 avond vliegen oehoes

Tot 21.00 na borrelen

 

Kosten Middeleeuws vertier p.p.

15-25 personen 155,00 p.p.

26-35 personen 145,00 p.p.

36-60 personen 135,00 p.p.